top of page
  • Εικόνα συγγραφέαfilomeniflogerou

Το Παραμύθι Με Την Μαντάμ Βουάλ Βισκόζ Ταξιδεύει Στον Κόσμο

Έγινε ενημέρωση: 9 Αυγ 2022


Σκοπός είναι μέσα από το παιδικό αυτό παραμύθι η Τάνια Χρυσού να περάσει μηνύματα για την ομαδικότητα, τη συνεργασία, τη διαφορετικότητα και κυρίως, το δικαίωμα που έχει ο καθένας μας να ξεσηκώνεται όταν η ελευθερία του καταπατάται, όπως η ίδια αναφέρει.


Λίγα Λόγια Για Τη Συγγραφέα Τάνια Χρυσού


Η Τάνια Χρυσού είναι τραγουδίστρια και συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1984 στον Βύρωνα, ενώ η μητέρα της κατάγεται από τη Λέσβο. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Πειραιά και λατρεύει τις τέχνες - συγκεκριμένα τη μουσική, το τραγούδι και τη συγγραφή. Με τον σύζυγό της έχουν δύο υπέροχα παιδιά, με τα οποία παίζουν, τραγουδούν, γελούν και διαβάζουν. Μένουν στην Αθήνα.


Από την ηλικία μόλις των δεκατεσσάρων ετών, άρχισε εντατικά μαθήματα φωνητικής και μουσικών οργάνων, καθώς η κλίση της και η αγάπη της για την μουσική ήταν εμφανής. Πλέον, ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι και την μουσική, ενώ συγχρόνως, όταν ήταν δεκαοχτώ ετών, άρχισε να διδάσκει παραδοσιακούς και λάτιν χορούς. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με το θεατρικό παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση στην ομάδα "Κόκκινη Σβούρα.


Η ιδέα για το παιδικό παραμύθι "Η Μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το Τρίγωνο των Βελούδων", που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Πνοή, της ήρθε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Σκοπός είναι μέσα από το παιδικό αυτό παραμύθι η Τάνια Χρυσού να περάσει μηνύματα για την ομαδικότητα, τη συνεργασία, τη διαφορετικότητα και κυρίως, το δικαίωμα που έχει ο καθένας μας να ξεσηκώνεται όταν η ελευθερία του καταπατάται, όπως η ίδια αναφέρει.Λίγα Λόγια Για Το Παιδικό Παραμύθι Της Τάνιας Χρυσού "Η Μαντάμ Βουάλ Βισκόζ Και Το Τρίγωνο Των Βελούδων"


"Πώς συνδέονται οι μονές κάλτσες, το Τρίγωνο των Βελούδων, η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ, κι ένα βιολετί αερόστατο με την έννοια της ελευθερίας και της ανακύκλωσης; Θα καταλάβετε αμέσως γνωρίζοντας τους καλτσοκατοίκους του νησιού Απλώστρα-Απλώστρα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ντουλάπας! Η φιλόδοξη και άπληστη μαντάμ Βισκόζ θέλει να στείλει όλες τις μονές και χαλασμένες κάλτσες στο Ταπανταχαλούν, το μέρος όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη χωματερή απορριμμάτων. Οι κάλτσες όμως, με τη βοήθεια της Ποπλίνας, της Καμπαρντίνας και άλλων υφασμάτων, αντιστέκονται. Θέλουν να πάνε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, στο Tρίγωνο των Βελούδων. Θα τα καταφέρουν; Θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τα δόντια της Βισκόζ και της χωματερής;


Μια «φανταστική» περιπέτεια που προάγει τις αξίες της ελευθερίας, της συνεργασίας και φυσικά της ανακύκλωσης! Φορέστε δύο διαφορετικές κάλτσες και περπατήστε στα στενά συρταράκια του νησιού για να γνωρίσετε τους κατοίκους! Καλή βόλτα!"


Βρες το βιβλίο εδώ.

Το Παιδικό Παραμύθι Της Τάνια Χρυσού Που Έχει Ταξιδέψει Τον Κόσμο


Το Παιδικό Παραμύθι "Η Μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το Τρίγωνο των Βελούδων γυρίζει τον κόσμο, ταξιδεύοντας με μεγάλη επιτυχία από χέρι σε χέρι. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της την οποία μπορείς να βρεις εδώ, το συναίσθημα του να βλέπεις το δημιούργημά σου στα βιβλιοπωλεία για πρώτη φορά είναι μαγικό.


"Είναι τόσο πρωτόγνωρο και ξεχωριστό συναίσθημα. Βασικά, κάνεις απολογισμό του τι έκανες μέχρι να φτάσει, να κυκλοφορεί το βιβλίο στον κόσμο. Εγώ είχα και άγνοια του πως λειτουργεί ο χώρος του παιδικού βιβλίου.


Μετά την πρώτη γραφή, πόσα ξενύχτια για διορθώσεις, πόση προσμονή, λίστες με εκδοτικούς που ήθελα να στείλω το κείμενο για αξιολόγηση, καρδιοχτύπι κάθε φορά που ερχόταν κάποιο mail για απάντηση. Ανασφάλεια μήπως δεν αξίζει το κείμενο, διορθώσεις και ξανά διορθώσεις και ξανά και ξανά μέχρι που χτυπάει το τηλέφωνο και σου λένε «καλημέρα, ενδιαφερόμαστε για το κείμενο που μας στείλατε». Περνάει όλο αυτό σε fast forward. Οπότε μετά, όταν το βλέπεις σε βιβλιοπωλείο και δη σε βιτρίνα, γιατί έτσι το είδα πρώτη φορά, είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό."

Σε άλλη συνέντευξή της που θα βρεις εδώ, αναφέρει ότι "Τα παραμύθια γράφονται και προορίζονται για τα παιδιά. Είναι ένας τρόπος -σπουδαίος κατ’ εμέ- να απευθυνόμαστε σε αυτά ώστε να διασκεδάζουν, να ψυχαγωγούνται και, χωρίς φυσικά να τους κουνάμε το δάχτυλο, να τους διδάσκουμε αξίες, ήθος και φαντασία."


"Υπάρχουν πολλά έτοιμα παραμύθια που περιμένουν να πάρουν σειρά. Σε λίγο καιρό θα μπει μπροστά και το επόμενο κι ανυπομονώ!", δηλώνει στην συνέντευξη που έδωσε εδώ.


Κάνε τώρα το βιβλίο δικό σου εδώ.
Βρες τη συγγραφέα εδώ.


Comments


bottom of page