top of page
  • Εικόνα συγγραφέαfilomeniflogerou

Νέα Χρονιά 2024 Σημαίνει και Νέοι Στόχοι! Ή Μήπως Όχι;

Από την Φιλομένη Φλογερού

Με όλη μου την ειλικρίνεια, φέτος έχω βαρεθεί να ακούω από τους ανθρώπους γύρω μου για του στόχους που θέτουν για το 2024. Προσωπικά, όλο αυτό το σκεπτικό με τους στόχους και τις αποφάσεις για τη νέα χρονιά με απασχολεί και με βάζει σε σκέψεις. Δεν το καταλαβαίνω.

Σκέφτομαι, η ευκαιρία μας να βάλουμε νέους στόχους προκύπτει κάθε 365 ημέρες; Από την αλλαγή της χρονιάς εξαρτάται το αν θα θέσουμε στόχους και θα πάρουμε αποφάσεις; 

Επιπρόσθετα, κάτι άλλο που με απασχολεί είναι το τι περιμένουμε να μας “φέρει” η κάθε νέα χρονιά. Προσωπικά, δεν περιμένω να μου “φέρει” κανένας τίποτα. Ούτε περιμένω να μου φέρει η νέα χρονιά τύχη και ευτυχία, ούτε περιμένω από τον Άγιο Βασίλη να μου φέρει δώρα. Δεν πιστεύω ότι μου χρωστάει κανένας κάτι. Αντίθετα, αυτό που πιστεύω είναι ότι εγώ χρωστάω στον εαυτό μου να δημιουργήσω τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να ζήσω τη ζωή μου όπως επιθυμώ.


Νέα Χρονιά 2024: Τα πάντα μπορείς, αρκεί να το πιστέψεις!


Η αλήθεια είναι η εξής: Το μυαλό μας είναι ο πιστός υπηρέτης μας. Ό,τι του πούμε, αυτό θα κάνει! Για αυτόν τον λόγο, η πίστη μας στο ότι μπορούμε να καταφέρουμε όσα θέτουμε ως στόχους είναι ιδιαίτερα σημαντική. Για εμένα, δεν αρκεί να προσπαθούμε αδιαλείπτως να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Πρωτίστως, χρειάζεται να πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.


Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι είτε δεν πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν όσα ονειρεύονται - με αποτέλεσμα να τα παρατάνε - είτε επαναπαύονται στην πίστη τους και δεν βάζουν δράση. Θα σου πω ένα μυστικό: Η δράση θεραπεύει τον φόβο. Δράσε προς την κατεύθυνση που ορίζει η ψυχή σου και όλοι σου οι φόβοι θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας! 

Άλλωστε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσουμε ότι εμείς ορίζουμε τις τύχες μας σε τεράστιο βαθμό. Φυσικά, πιστεύω στο Πεπρωμένο, καθώς και στο ότι κάποια πράγματα στη ζωή μας είναι αδύνατον να τα αποφύγουμε. Ωστόσο, η ανάληψη της ευθύνης για όσα μας συμβαίνουν παίζει τεράστιο ρόλο.


Αν δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για τη ζωή μου και περιμένω τη νέα χρονιά να φταίει για όσα μου συμβαίνουν, τότε μετατρέπομαι σε έρμαιο των καταστάσεων και δεν μπορώ να αλλάξω και πολλά. 


Για τους λόγους αυτούς, διαφωνώ με πολλά από όσα λέγονται κάθε αρχή μίας νέας χρονιάς.


Νέα Χρονιά 2024: Τελικά, ποιος ορίζει το πόσο καλά θα πάει η χρονιά μας;


Γενικά, γνωρίζω ότι έχουμε ελεύθερη βούληση και τη δυνατότητα της επιλογής. Πάντα έχουμε επιλογή - αυτό τονίζω και στον εαυτό μου, όταν έρχομαι αντιμέτωπη με δύσκολες καταστάσεις. Κυρίως, η επιλογή μας περιλαμβάνει το πώς αντιδράμε και το πώς διαχειριζόμαστε όσα μας συμβαίνουν.


Ωστόσο, ήταν αρκετά χρόνια πριν όταν το συνειδητοποίησα αυτό. Και η εφαρμογή αυτού του τρόπου σκέψης δεν ήταν και πάντοτε εύκολη. Αντιθέτως, η εφαρμογή της θεωρίας είναι πάντα το δυσκολότερο κομμάτι της ζωής, ίσως. 

Κι όμως, αρνούμαι να πιστέψω ότι η Νέα Χρονιά 2024 θα μου φέρει κάτι καλύτερο στη ζωή μου, θα μου απαλύνει τους πόνους, θα μου φέρει τύχη και υγεία και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Αντιθέτως, γνωρίζω ότι σε μεγάλο βαθμό είμαι εγώ υπεύθυνη για να τα δημιουργήσω όλα αυτά. Και όχι μία ημέρα του χρόνου, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου, μα κάθε μέρα, κάθε δευτερόλεπτο, κάθε στιγμή που περνάω πάνω σε αυτή τη Γη!


Φυσικά, υπάρχουν διαρκώς απρόοπτα, σκαμπανευάσματα και δυσκολίες. Μα έτσι είναι η ζωή! Άλλωστε, όπως μου επισημαίνει διαρκώς και η μέντοράς μου, η Βάσω, όλα έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους. Σε ευθεία γραμμή είναι μόνο η νεκροί!


Επομένως, όσο ζω ελπίζω ότι θα γεμίζω με νέες εμπειρίες και θα κάνω νέα λάθη κάθε στιγμή που περνάω ζωντανή και ότι όλα αυτά θα τα αντιμετωπίσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δεδομένου των συνθηκών. Η ελπίδα μου και η επιδίωξη να πετύχω κάθε μου όνειρο συμβαίνει όσο αναπνέω αέναα και όχι μόνο κάθε αλλαγή του έτους.


Μόνο έτσι μπορούμε να πορευτούμε προς μία καλύτερη νέα χρονιά σε 364 ημέρες από τώρα. Την καλή χρονιά την χτίζουμε μέρα με τη μέρα, λιθαράκι το λιθαράκι. 


Κι αν κάτι πάει στραβά, χαμογέλα στραβά.


Για εμένα, το να βρίσκεις την ευτυχία κάθε στιγμή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες - αυτό είναι μια καλή νέα χρονιά 2024!


Ελπίδα, Πίστη και Αγάπη για όλους!

Φιλομένη

Comentários


bottom of page